Urban Jovanović

Izvršni direktor prodaje poslovnih aplikacij za javni sektor, Srednja in vzhodna Evropa, Microsoft

Urban od leta 2006 sodeluje z organizacijami v srednji Evropi na področju digitalizacije poslovanja z uporabo informacijskih rešitev. V svojem delu pomaga organizacijam strukturirati projekte na način, da so izvedljivi z vidika tehnoloških platform in z vidika upravljanja s spremembami, ki jih taki projekti prinesejo v organizacijo. Izziv, s katerim se pogosto sreča je, da informatiki procesa sodelovanja pogosto ne približajo poslovnim uporabnikom, zaradi česar poslovni uporabniki nimajo prave želje sodelovanja v informacijskih projektih. Zato poskuša biti most med poslovnimi uporabniki in informatiko ter govoriti o informatiki v jeziku, ki je sprejemljiv za poslovne uporabnike.

Kako dobro smo pripravljeni na morebitno recesijo?

Osrednja tema predavanja bo pregled stanja gospodarstva in vzdržnost le tega ob morebitnem upadu gospodarske aktivnosti.
V gospodarski upad aktivnosti tako gospodinjstva kot podjetja vstopajo v primerjavi s sosednjimi državami manj zadolžena. Hkrati dobro diverzificirano gospodarstvo in razpršene trgovinske partnerice povečujejo agilnost našega gospodarstva. Podjetja bodo ob morebitnih šokih dobavnih verig ali gibanja cen potrebovala financiranje obratnega kapitala, katerega so banke pripravljene in v stanju servisirati. Banke imajo v primerjavi s prejšnjo krizo dovolj likvidnosti in so kapitalsko močne. V morebitno recesijo vstopamo bolj pripravljeni kot leta 2008.