Tina Bončina

dr.med., psihoterapevtka, predavateljica, avtorica knjige “Izgorelost – si upate živeti drugače?”

je zdravnica, predavateljica in psihoterapevtka. Kot avtorica knjige “Izgorelost: si upate živeti drugače?” na strokoven, a razumljiv način pojasni, kaj je izgorelost, kako in zakaj nastane in kako (dolgo) jo zdravimo.
Medicino je študirala v Ljubljani, opravila sekundarijat na Kliničnem centru in nato delala na Psihiatrični kliniki Ljubljana. Na samostojno pot se je podala leta 2010, sicer pa psihoterapijo izvaja od leta 2005. Dela s posamezniki, skupinami ter otroki in mladostniki. O izgorelosti, zdravljenju in preventivi tega sindroma predava in izvaja delavnice. Pri svojem terapevtskem delu uporablja različne principe: transakcijsko analizo, razvojno psihologijo, imaginacijo, logosintezo. Kot prva slovenska terapevtka logosinteze uči tako strokovnjake, ki se ukvarjajo s travmo kot posameznike, ki se želijo te metode naučiti za samopomoč.

Prožni pod stresom

Petek – 16. oktober | 9:00

Mentalna prožnost nam omogoča, da se prilagodimo zahtevnim situacijam ter nam omogoča, da kar najbolje opravimo zastavljene naloge. Bolj ko poznamo svoje lastnosti, lažje jih uporabimo sebi v prid in preprečimo zaplete. Na predavanju boste spoznali, kako z dobro organizacijo urnika, k cilju usmerjenim načrtovanjem in z realnimi pričakovanji zmanjšamo stres in si postavimo varovalke, ki nas ščitijo pred izgorevanjem.