Petra Mlakar

Davčna svetovalka, Modri nasvet d. o. o.

Petra Mlakar je davčna svetovalka v družbi Modri nasvet. Svojo več kot dvajsetletno strokovno pot je pričela kot davčna inšpektorica v takratnem SDK, predhodnici DURS. Kot davčna svetovalka je svojo pot začela leta 1998 v mednarodni družbi Deloitte & Touche, d.o.o., kjer je vodila Oddelek za davčno svetovanje. Bila je tudi predsednica Društva davčnih svetovalcev Slovenije ter predsednica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. V okviru družbe Modri nasvet, d. o. o. opravlja storitve davčnega svetovanja gospodarskim družbam in fizičnim osebam, predava na simpozijih, konferencah in davčnih šolah.

NOVOSTI NA PODROČJU DOHODNINE IN OBDAVČITVE PRAVNIH OSEB

Zadnjih nekaj let se nenehno srečujemo s spremembami na področju davčne zakonodaje, kot posledica bolj političnih kot gospodarskih ciljev.

Tako smo priča hitrim »ad hoc« rešitvam, ki v določeni meri lahko vplivajo na nižjo davčno obremenitev, v večji meri pa vnašajo nemir med davčne zavezance. Kako planirati poslovanje za recimo dobo 5 let, če je davčna obremenitev dela in poslovanja lahko velika neznanka, hkrati pa ogromna postavka pri odhodkovni strani poslovanja?

Na konferenci bomo pregledali, katere so tiste bistvene spremembe, ki so bile v zadnjih letih spremenjene na področju obdavčitve fizičnih in pravnih oseb. Prav tako bomo osvetlili tudi smeri obdavčitve, ki jih predvideva zakonodajalec na teh dveh področjih v naslednjih letih.